Példaképek és kántorok

Az oldal szerkesztés alatt áll. Az elkészült adatbázist folyamatosan frissítjük.

Bemutatkozás

Tanulmányok

Kántori tevékenység

Célkitűzések

Elérhetőség - kapcsolat

Ajánlott linkek

Hangfelvételek és Segédanyagok előimádkozást tanulóknak és kántoroknak

Joseph Malovany 

Brilliáns tenor hangjával méltán soroltatik a világ legnagyobb kántorjai közé. Jelenleg az Ateres Tzvi (Fifth Avenue Synagogue, New York, NY) kántora, több, mint 3 évtizede. A Yeshiva University - Philip and Sarah Belz School of Jewish Music professzora, és a J. D. C. Moscow Academy of Jewish Music vezetője. Az Amerikai Kántorszövetség (Cantorial Council of America) tiszteletbeli elnöke.

Tel Avivban született, kezdte meg tanulmányait és kántori tevékenységét. Korának neves mestereitől tanulhatott, többek között Ravits tanítványaként.  Fiatal korában a Bilu Zsinagóga (Tel Aviv) kántora lett, egyidejűleg kántorként szolgálva az izraeli hadsereget. Később a johannesburgi (Dél-Afrika), majd a londoni (Egyesült Királyság) közösségek kántora lett. A Tel Aviv-i Zeneakadémia és a Royal Academy and Trinity College of Music legmagasabb szintű zenei diplomáinak birtokosa, valamint számos nemzetközi elismerésben részesült. 

Több éven keresztül az egyesült államokbeli központi holokauszt-megemlékezések kántoraként működött közre a Madison Square Garden-ben, és kántora volt a Yitzhak Rabin megemlékezésnek is, a Carnegie Hall-ban (NY). 

Nemzetközileg ismert kántorként énekelt már a világ legnevesebb pódiumain, New York, London, Santander, Amszterdam, Moszkva, Varsó, Sao Paolo, Toledo, Brüsszel, stb... nagy presztizsű koncerttermeiben és zsinagógáiban.  Koncertjein a világ legnevesebb zenekarai működtek közre. 

A Közép-Kelet-Európai zsidó zenei kultúrának is komoly tisztelője, lemeze Magyarországon is jelent meg.