Bemutatkozás
 

Budapesten születtem, 1979-ben, a polgári életben közgazdászként tevékenykedem, pénzintézeti és tanácsadási területen szerzett tapasztalatokkal. Közgazdasági ismereteimet a Károly Róbert Főiskolán, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen, a Corvinus Egyetemen, és az angliai Manchester Business School MBA hallgatójaként szereztem. A gazdasági ismereteimet doktori iskolai tanulmányokkal fejlesztem tovább.   

*  *  *

Zenei tanulmányokat 6 éves koromtól kezdődően folytattam, előimádkozni 15 éves koromtól kezdtem, ekkor körvonalazódott fenőttkori Tenor hangfekvésem is.

Gimnazistaként, és az érettségit követően megismerhettem több izraeli, angliai, kanadai, és egyesült államokbeli zsidó közösséget; részben tanulmányaimnak, részben egyéni utazásaimnak köszönhetően. Örömömre szolgált, hogy bármerre jártam a fent említett országok közül, mindenhol készséggel mutattak be és adtak át új ismereteket a zsidó tudományok és életvitel (Yiddishkeit), és ezen belül a zsidó zene (Nigunim & Chazzanut) területén is. Hasonlóan volt és van ez Magyarországon is, tanáromként és oktatómként tisztelhetek több orthodox rabbit, neológ közösségi vezetőket és rabbikat, több jószándékú igaz embert, a magyarországi kántorművészet felkészült szakembereit, az egykori Rumbach utcai közösség azóta elhunyt - z'l - vallási és liturgiai vezetőjét, és mindenkit, aki tanácsaival, segítségével, útmutatásával támogatta és támogatja fejlődésemet. 

20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat.  Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. 8 év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel, és - noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert - korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával. Ez adott erőt és lehetőséget ahhoz, hogy megfogalmazzam céljaimat, terveimet, elképzeléseimet; és azok megvalósításához teljes elszántsággal haladjak előre a Teshuva és a tökéletesség iránti vágy önfejlesztő "csiszolódásának" útján. Őszintén remélem, hogy a pozitív emberi kapcsolatok erősödése útján közvetlen környezetem, szoros baráti kötelékeim, a zsidó közösség, és a társadalom számára is egy hatékony fejlődés tevékeny részese lehetek.